صنعت پتروشیمی (Petrochemical Industry) به صنعتی گفته می شود که طی آن هیدروکربن هایی که در نفت خام و یا گاز طبیعی وجود دارد طی پروسه های شیمیایی به فراورده های شیمیایی جدید تبدیل می شوند. در واقع تولید محصولات و فراورده های پتروشیمی به این صورت است که در برخی موارد واحد اصلی بالادست ماده اولیه واحد های دیگر را تولید می کند برای مثال واحد الفین که با تولید اتیلن و پروپیلن نیاز واحد های پلی اتیلن و پلی پروپیلن را تامین می کند.

در واقع پتروشیمی یکی از بخشهای اصلی صنعت نفت می باشد و به عنوان گزینه ی مهم در صادرات غیر نفتی، توسعه فناوری و گسترش صنایع و هم چنین تامین کننده نیاز های فنی، مهندسی و تحقیقاتی نقش اساسی در کشور دارد.

 

 

 

واحد های صنایع پتروشیمی

Upstream unitsواحد های بالادستی
Basic\core unitsواحد های بنیادی
Intermediate unitsواحد های واسطه ای
End unitsواحد های نهایی
Downstream unitsواحد های پایین دستی

 

واحد های بالادستی یا در واقع واحد هایی هستند که مواد لازم را برای واحد های دیگر تولید میکنند تحت عنوان ماده بالادست موادی که توسط واحد های بالادستی تامین می شود توسط واحد های پایین دستی مصرف می شود

واحد های بنیادی اولین واحد هایی که در صنعت پتروشیمی دیده می شود که در واقع مواد اولیه را تبدیل به مواد پایه تبدیل می کند.

واحد های واسطه ای در واقع بین واحد هایی بنیادی و نهایی قرار گرفته اند و در یک مسیر ممکن است دو یا چند واحد واسطه ای به منظور رسیدن به واحد نهایی وجود داشته باشد.

واحد های نهایی در واقع به واحد هایی گفته می شود که در صنعت پتروشیمی تبدیل به فراورده های نهایی میشوند و در نهایت وارد بازار می شوند.

توسط واحد های پایین دستی فراورده نهایی تبدیل به مواد مصرفی می شود.

 

احداث پروژه های صنایع نفت،گاز و پتروشیمی

بعد از طراحی پروژه ی مورد نظر و تامین تجهیزات مورد نیاز مرحله ساخت و نصب اغاز می شود این مرحله شامل  دیسیپلین هایی مثل فعالیت سویل، اسکت فلزی، نصب تجهیزات، پایپینگ می باشد که هرکدام با توجه به شرایط  پروژه نیاز به کار های فنی خود می باشند.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فهرست مطالب

شبکه های اجتماعی فولادتبار