PIPING PLAN
نمای واقعی لوله کشی که بعد از تکمیل نقشه های P&ID که شامل یه سری از برشهای جانبی یا طبقاتی از نما های مختلف پایپینگ واحد های صنعتی و هم چنین دارای مقیاس های تعریف شده می باشد طراحی شده که این نقشه همراه با نقشه های ایزومتریک به عنوان یک نقشه ی تکمیلی محسوب می شود.
این نقشه شامل مواردی از جمله شماره خطوطی که در محدوده موجود می باشند سایز و فواصل بین آن ها می باشد هم چنین نشان دهنده ی موقعیت قرارگیری تراز های تجهیزاتی و تراز های اسکلت فلزی یا سازه بتنی، شماره نازل های تجهیزاتی که شامل سایز و ارتفاع نازل ها در محدوده ی پلان می باشد علاوه بر آن نمایش موقعیت مربوط به خط مرکزی خطوط تجهیزات بر اساس EAST و NORTH و شماره ساپورت های پایپینگ و موقعیت نصب آن ها و در نهایت مختصات سایت و مقاطع جداکننده ی هر ناحیه از نواحی مجاور خود را مشخص می کند.
در نقشه ایزومتریک به دلیل عدم فضای کافی و جلوگیری از تراکم مطالب بخشی مهم که شامل جزئیات ساخت و نصب برخی از قسمت های خاص لوله کشی می باشد به نام PIPING SPECIFICATION به آن اشاره نشده است و به صورت جداگانه طراحی، تهیه و ارسال می شود مانند جزئیات اتصال نمایشگر های فشار و دما به خطوط پایپینگ
البته گاهی اوقات در برخی از پروژه ها این موارد در نقشه های P&ID LEGEND نمایش داده می شوند.
یک لیست جهت مشخص نمودن تعداد کل ساپورت های مورد نیاز پایپینگ و مشخصات خطوطی که ساپورت ها روی آن نصب می شوند توسط طراح یا پیمانکار ایجاد می شود که به آن SUPPORT LIST میگویند که جهت سهولت کارو براورد کل متریال مورد نیاز کاربرد دارد.
STANDARD PIPE SUPPORT DWG.
در نقشه ی ساپورت ها تنوع زیادی وجود دارد به همین دلیل در این نقشه جزئیات ابعادی به صورت حروف در قالب جدول در پایین نقشه طراحی شده است که با این روش تمامی ساپورت ها با تیپ یکسان و ابعادی متفاوت از یک نقشه قابل استخراج می باشند.
SPECIAL PIPE SUPPORT DWG
ساپورت هایی که درنقشه ها وجود دارند به طور کلی شامل دو دسته هستند:
در دسته اول ساپورت هایی هستند که در انواع مختلف و در تعداد زیاد می باشند که آن ها را به صورت سری سازی در کارگاه های ساخت مونتاژ میکنند.
دسته دوم ساپورت هایی هستند که تعداد آن ها محدود بوده و دارای نقشه جداگانه ای هستند یعنی دارای شکل و اندازه ی منحصر به فردی می باشند.
این ساپورت ها توسط تامین کننده های خارج از پروژه طراحی و ارسال می شوند مانند ساپورت های فنری یا آویز.
PMS (PIPING MATERIAL SPECIFICATION)
براساس متریال موجود در نقشه ی ایزومتریک اولین مدرک خروجی بخش طراحی هر پروژه می باشد.
طراح یک پروژه براساس این که فرایند هر پروژه با پروژه ی دیگر متفاوت است یعنی متناسب با سیال موجود در خطوط دما، فشار، میزان خورندگی، جنس وضخامت لوله، روش اتصال فیتینگ ها و نوع شیر آلات مورد استفاده نیز متفاوت خواهد بود از این رو این مدرک مهم را تدوین و در اختیار عوامل اجرایی و مهندسی قرار می دهد.
متریال مورد نیاز در لوله کشی پروژه MATERIAL TAKE OFF (MTO)
این لیست بر اساس لیست متریال درج شده در کنار نقشه های ایزومتریک تهیه می شود که به دو بخش FABRICATION و ERECTION تقسیم می شود.
FABRICATION شامل لوله، فلنج وشیر آلات جوشی و رزوه ای
ERECTION شامل اتصالات فلنجی، گسکت، پیچ و مهره و غیره
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید
تولید محتوا توسط iric.co